Продукти:
• 20 г мая
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч.захар
• 2 яйца
• 2-3 ч.ч. брашно
• 300 г смлени орехи
• канела, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко вода и 1/2 ч.л. сол. Прибавяме хладкото мляко, олиото, захарта, яйцата и брашно, колкото да замесим меко тесто. Разделяме тестото на 20 топчици, които разточваме на питки с размерите на десертна чинийка. Разрязваме всяка питка радиално на 6 или 8 триъгълника.
В широката част на всеки триъгълник слагаме по 1 ч.л. орехова плънка, приготвена от смлените орехи, подсладени на вкус, ароматизирани с канела и навлажнени с прясно мляко или вода.
Увиваме от триъгълниците кифлички, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерено силна фурна. Още горещи овалваме кифлите в пудра захар.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...