Кулинарни рецепти » Украински кифлички

 Украински кифлички

Продукти:

• 300 г брашно
• 40 г захар
• 200 г краве масло
• 2 жълтъка
• 100 мл прясно мляко
• 15 г мая
• 1 щипка сол
• 1 жълтък за намазване

За пълнежа:

• 400 мл прясно мляко
• 200 г захар
• 400 г смлени орехови ядки
• 100 г бишкоти
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с малко топло мляко. Пресяваме брашното със солта, правим в средата кладенче и изсипваме маята, остатъка от млякото, жълтъците, захарта и разтопеното (но не горещо) масло. Измесваме гладко тесто, което покриваме с чиста кърпа и оставяме на топло да втасва. Щом удвои обема си, го разделяме на топки, които разточваме на тънки кръгли кори. Всяка разрязваме с остър нож на 4 или 6 части радиално.

Приготвяме плънката, като сваряваме млякото със захарта. Изсипваме смлените орехи, разбъркваме и сваляме от котлона. Добавяме надробените бишкоти и ванилията. Оставяме плънката да поизстине.

Слагаме плънка в острата основа на всяко тестяно парче. Завиваме кифличките и ги редим на разстояние една от друга в намаслена и набрашнена тава. Отгоре ги намазваме с разбит жълтък. Оставяме ги пак да втасват и ги печем в загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало