Кулинарни рецепти » Охлюви

 Охлюви

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• половин кофичка заквасена сметана
• 200 г шунка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разстиламе бутер тестото върху масата и го намазваме със сметаната. Поръсваме със сол и черен пипер. Нарязваме шунката на тънки филийки, които разстиламе върху тестото. Навиваме тестото на руло и го нарязваме на парчета с ширина около 3 см.

Застиламе дъното на тавата с хартия и нареждаме отгоре “охлювите” като оставяме между тях разстояние, тъй като при печене увеличават обема си. Печем 20 мин при температура 200°С. Изваждаме изпечените закуски и ги нареждаме върху решетка да изстиват.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало