Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Замесваме по-меко тесто от киселото мляко, сиренето, содата и брашното. Разделяме тестото на 16 топки, които нареждаме в намаслена тавичка.
С палец оформяме вдлъбнатина във всяка от топките. Слагаме във вдлъбнатините по парченце масло и печем за кратко време в силна фурна само на долен реотан. Сервираме закуските топли.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...