Продукти: (за 4 порции)
• 1 сафрид с главата
• 30 г краве масло
• 1 морков
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• лимонов сок, чесън, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме рибата със студена вода и я сваряваме на тих огън. Почистваме я от костите, нарязваме я на дребни парченца и я връщаме в прецедения бульон. Прибавяме свареното мляко и сол на вкус. Слагаме супата на огъня да кипне и прибавяме маслото.
Охлаждаме готовата супа и подправяме със счукан чесън и лимонов сок. При поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...