Продукти: (за 4 порции)
• 1 сафрид с главата
• 30 г краве масло
• 1 морков
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• лимонов сок, чесън, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме рибата със студена вода и я сваряваме на тих огън. Почистваме я от костите, нарязваме я на дребни парченца и я връщаме в прецедения бульон. Прибавяме свареното мляко и сол на вкус. Слагаме супата на огъня да кипне и прибавяме маслото.
Охлаждаме готовата супа и подправяме със счукан чесън и лимонов сок. При поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...