Кулинарни рецепти » Рибена чорба по гръцки

 Рибена чорба по гръцки

Продукти: (за 5-6 порции)

• 600 г морска риба
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 2 домата
• 1 стрък праз
• 1 парче целина
• 1 скилидка чесън
• 4 с.л. сметана
• 1 дафинов лист
• 4 зърна черен пипер
• смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата на рибата, нарязваме я на парчета и я заливаме с 5-6 ч.ч. студена вода. Прибавяме кожата и нарязаните зеленчуци. Посоляваме, прибавяме зрънцата черен пипер и варим супата на умерен огън. Когато се свари, изваждаме месото и прецеждаме бульона.

Приготвяме запръжка от маслото и брашното и я сипваме в бульона заедно с обелените и настъргани домати. Прибавяме счукания чесън и сметаната, връщаме рибните парчета, поръсваме с черен пипер и оставяме супата да ври още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало