Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от риба
• 1-2 връзки корени за супа
• половин глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. грис
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• лимонов сок
• настъргана лимонова кора
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно корените за супа и ги задушаваме в олиото.
Нарязваме рибеното филе на по-дребни парчета и го варим в 6 ч.ч. подсолена вода, докато се развари. След това го претриваме през сито и го смесваме с галетата, гриса, едното яйце, черен пипер и сол на вкус, а бульона прецеждаме и прибавяме към задушения зеленчук.
С намокрена лъжица оформяме галушки от рибното месо и ги пущаме във врящия бульон. Когато галушките изплуват на повърхността, отстраняваме супата от огъня, застройваме с разбитото яйце и лимоновия сок и подправяме с лимоновата кора.
Преди поднасяне прибавяме кравето масло, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...