Продукти:
• 3 кг зелена “Капия”
• 2-3 люти чушлета
• 800 г твърдо краве сирене
• 1 връзка магданоз
• 100 мл олио
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги прекарваме през месомелачка. Сгорещяваме олиото и леко запържваме пюрето от чушки, като прибавяме наситнените люти чушки. Сваляме сместа от котлона и я наръсваме с магданоз.
Прибавяме натрошеното на по-едри бучки сирене, объркваме и ако е необходимо – посоляваме. Насипваме плътно сместа в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...