Продукти:
• 4 кг червени чушки
• 5 кг домати
• 250 мл олио
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. захар
• 1 глава чесън
• магданоз, листа от целина
• дафинов лист, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме половината от чушките и ги изпичаме нарязваме на парчета, а другата половина наситняваме в суров вид. Попарваме доматите, обелваме ги, смиламе ги на машинка с приспособление за отстраняване на семките и ги варим с бъркане, докато намалят обема си наполовина. Суровите чушки задушаваме в 1 ч.ч. вода и 2 с.л. олио. Щом почнат да се пържат, прибавяме опечените чушки и пържим 1–2 мин.
Изсипваме чушките в доматения сос, прибавяме захарта, счукания чесън, дафиновия лист и сол на вкус. Сгъстяваме, наливаме олиото от пърженето и продължаваме да готвим, докато зеленчуците напълно поемат мазнината. Слагаме оцета и наситнените листа целина и магданоз.
Разбъркваме добре и насипваме сместа в бурканчета. Затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...