Продукти:
• 700 г зелен грах
• 300 г моркови
• 100 г лук
• 50 г краве масло
• 1 китка копър
• захар,сол
Начин на приготвяне:
Възвираме водата и в нея бланшираме 4-5 мин граха. Отцеждаме го и в същата вода слагаме нарязаните на кубчета моркови. Варим 4-5 мин, отцеждаме и оставяме да изстинат. Смесваме ги с граха и ситно нарязания лук, посоляваме и наръсваме с магданоз.
Пълним с тази смес бурканчета и наливаме горещото масло. Допълваме бурканите с горещата вода, в която сме бланширали морковите, като на 1 л вода слагаме 1 ч.л. захар. Затваряме и стерилизираме 90 мин.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...