Продукти: (за 1 буркан)
• корнишони
• 3-4 с.л. силен оцет
• 1 равна с.л. сол
• 1 равна ч.л. захар
• 1-2 дафинови листа
• шайбички обелен кромид лук
• черен пипер на зърна
• бахар
Начин на приготвяне:
На дъното на буркана слагаме дафинов лист, черен пипер, бахар, шайбички лук, оцет,захар и сол. Обрязваме краставичките от двата края и ги подреждаме плътно една до друга.
Доливаме бурканите с вода, затваряме херметически и стерилизираме само 2 мин.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...