Кулинарни рецепти » Пъстра есенна туршия

 Пъстра есенна туршия

Продукти:

• 3 кг червени камби
• 1 кг зелени доматчета
• 2 глави цветно зеле
• 1 кг моркови
• 1 зелка
• 1 глава целина с листата
• 2 глави чесън

За маринатата: (на 1 л вода)

• 3 ч.ч. оцет
• 2/3 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1 пакетче черен пипер
• 1 пакетче бахар
• 10-12 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите, доматчетата, цветното зеле, морковите, зелето и целината. В дълбок съд наливаме 1 л вода, оцета, сипваме солта и захарта, добавяме черен пипер, бахар и дафинови листа и слагаме сместа на огъня да кипне. Пускаме във врящата марината първо камбите за няколко секунди, а после и зелените доматчета, предварително надупчени с игла. Изваждаме ги и оставяме да се отцедят.

В подготвени буркани слагаме ред зелени доматчета, после моркови, нарязани на колелца, върху тях - цели камби с по една розичка цветно зеле в тях. Между зеленчуците ръсим ситно нарязана целина и скилидки чесън. Най-отгоре покриваме с нарязаното зеле. Накрая заливаме с охладената марината, в която предварително сме сипали чаша олио. Затваряме плътно с капачки и стерилизираме 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало