Продукти:
• 1 кг гъби
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. сол
• 1 ч.л. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме гъбите. Бланшираме ги 5 мин във вряща вода, към която сме прибавили малко сол и лимонтозу. Отцеждаме гъбите, обливаме ги с течаща вода и отново ги отцеждаме.
Нареждаме ги в буркани като ръсим черен пипер между редовете. Освен това във всеки буркан слагаме по 1-2 зрънца бахар и 1 дафинов лист.
Заливаме гъбите със смес от водата, виното и солта, затваряме бурканите и стерилизираме 60 мин.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...