Прoдукти:
• 5 кг вишни
• 1 кг захар
• 1 л оцет
• 1,5 л вода
• по-1-2 цветчета карамфил и 1 щипка канела за всеки буркан
Нaчин на приготвяне:
Почистваме вишните, измиваме ги и нареждаме в буркани до 1 см под ръба. Заливаме ги с кипяща марината от водата, захарта и оцета. (Прибавяме оцета, когато захарта се е стопила.)
Слагаме карамфила и канелата, затваряме бурканите с капачки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...