Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)
• чорбаджийски чушки
• 1 глава чесън
• ситно нарязан магданоз
• 200 мл олио
• 100 мл оцет
• 1 равна с.л. сол
• 2 равни с.л. захар
• 2 аспирина
Начин на приготвяне:
Изрязваме дръжките на чушките, измиваме ги и леко ги опукваме на котлон. Загряваме олиото и потапяме чушките за няколко минути.
Разтваряме добре аспирина в оцета. Слагаме на дъното на бурканите оцета с аспирина, сол и захар. Плътно нареждаме чушките, ръсейки между редовете с магданоз и много ситен чесън. Заливаме догоре с препърженото олио и затваряме буркана херметически.
Първите 5-6 дни обръщаме непрекъснато бурканите ту с капачките надолу, ту обратно.
Туршията може да се приготви и без аспирин, но тогава трябва да я стерилизираме 5 мин.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...