Кулинарни рецепти » Пържени патладжани

 Пържени патладжани

Продукти:

• 5 кг патладжани
• 2 връзки магданоз
• 5 глави чесън
• 1 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните надлъжно на филийки, посоляваме и оставяме 1 нощ да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги изплакваме.

Сгорещяваме олиото и пържим в него патладжаните до златисто. Отцеждаме ги от мазнината, редим ги в буркани и ръсим между редовете наситнен магданоз и чесън.

Заливаме патладжаните с прецеденото от пърженето олио, затваряме бурканите херметически и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало