Продукти:
• 5 кг червени домати
• листа от череша и лоза
• 3-4 л вода
• 400 г сол
• аспирин
Начин на приготвяне:
Избираме здрави и по-твърди домати. Всеки домат увиваме в лозов лист и нареждаме в буркан, а между доматите слагаме черешови листа.
Отгоре на буркана слагаме 2-3 аспирина, затискаме с венче от лозови пръчки и заливаме със студена саламура, приготвена от водата и солта. Затваряме бурканите и ги оставяме на хладно място.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...