Начин на приготвяне:
Избираме дребни, пресни, съвсем млади тиквички, без оформени семена. Изрязваме дръжките и заострената част към цветчетата и ги нареждаме в буркани. Между тях слагаме вишневи и дюлеви листа, както и листа от хрян и целина.
Приготвяме саламура от 5 л вода и 250 г сол или от от 2 л вода, 1 л оцет и 150 г сол. Изчакваме саламурата да изстине и я наливаме в бурканите. През първите няколко дни претакваме туршията, а след това я прибираме на хладно място.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...