Продукти:
• гъби (манатарка, сърнела, пачи крак, масловка, печурка и др.)
• чесън, копър
За бланширането: (на 1 л вода)
• 1 с.л. сол
• 1 ч.л. лимонена киселина
За маринатата: (на 1,5 л вода)
• 500 мл оцет
• 100 г сол
Начин на приготвяне:
Избираме пресни гъби, изрязваме пънчетата и ги пускаме във вряща подсолена вода. След 10 мин ги вадим и нареждаме в буркани. На места ръсим с копър и обелени скилидки чесън.
След като престои 24 часа, притискаме туршията с речен камък и заливаме с охладената марината. Тя трябва да покрие добре горния пласт на гъбите.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...