Начин на приготвяне:
Избираме чушки от последната беритба. Измиваме ги, подсушаваме ги и съвсем леко ги запържваме в олио – колкото да им се вдигне кожичката. Веднага след това ги потапяме за 1-2 мин в саламура от оцет и сол на вкус.
Подреждаме изстиналите чушки в буркани, като между тях слагаме скилидки чесън, а отгоре покриваме с клончета целина. Доливаме със саламура до ръбчето на бурканите, затваряме херметически и съхраняваме на хладно.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...