Кулинарни рецепти » Туршия 10 ЗЕЛЕНЧУКА

 Туршия 10 ЗЕЛЕНЧУКА

Продукти:

• 1 кг камби
• 1 кг моркови
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг карфиол
• 7-8 червени чушки
• 10-15 дребни лукчета
• 4-5 глави чесън
• 1 глава целина
• 1 малка червена зелка
• 250 мл олио
• 250 г сол
• 250 г захар
• 10 г салицил (или 30 счукани аспирина)

За маринатата:

• 1 л оцет
• 1,5 л вода
• дафинов лист
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички и го попарваме с врялото олио. Нарязваме останалите зеленчуци на дребно. Изсипваме ги в голям съд, поръсваме със солта, захарта и салицила и разбъркваме добре.

Сваряваме марината от изброените продукти и докато е още гореща, заливаме с нея зеленчуците. Прибавяме зелето и разбъркваме.

Нареждаме зеленчуците в буркани и ги заливаме с получената саламура. Отгоре слагаме листа от вишна, дюля или касис, притискаме с чист речен камък и държим на хладно.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало