Продукти:
• 1 кг диви круши
• 1 кг ябълки
• 2 кг боровинки
За саламурата:
• 1 1/2 ч.ч. оцет (6%)
• 6 ч.ч. вода
• 10 карамфилчета
• 1-2 пръчки канела
• 1 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Измиваме плодовете, нарязваме ги на четвъртинки и ги изчистваме от семената, без да ги белим. Нареждаме ги в буркани и ги заливаме с вряла саламура, приготвена от изброените продукти.
Претакаме туршията през 2-3 дни в продължение на 2 седмици. Съхраняваме я на хладно и проветриво място.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...