Продукти:
• камби
• чушки сиврия
• чорбаджийски чушки
• цели зелени домати
• бамя
• корнишони
• моркови
Саламура за буркан от 3 л:
• 16 с.л. оцет
• 8 с.л. сол
• 6 с.л. захар
• 3 аспирина
• 10-15 зърна черен пипер
• скилидки чесън
• копър
• дръжки и листа от целина
Начин на приготвяне:
На дъното на буркана слагаме копъра, целината, аспирина, солта, захарта и оцета. Нареждаме зеленчуците като между тях слагаме скилидки чесън, зърна черен пипер, листа целина и съцветия копър.
Когато бурканът се напълни, затискаме с венец от лозови пръчки и пълним с вода. Затваряме херметически. В продължение на 1 седмица периодично разклащаме бурканите.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...