Кулинарни рецепти » Десерти » Кремове и мусове

Десерти:

Украински крем

Продукти: • 1 кг праскови • 4 ч.ч. вода • 1 1/2 ч.ч. захар • 1 1/4 ч.ч. грис • 4 яйца Начин на приготвяне: Измитите и изчистени от костилките праскови нарязваме на парченца и сваряваме във водата. Пасираме ги, докато още са горещи, поръсваме със захарта и ...

Френски крем

Продукти: • 150 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 3 яйца • 75 г захар • 1 кофичка сметана • 3 ванилии Начин на приготвяне: Разчупваме шоколада на парчета и го разтопяваме на водна баня с много малко вода. Добавяме маслото на парченца и 2/3 от захарта, ...

Фунийки с крем

Продукти: • 3 яйца • 150 г захар • 100 г брашно • 1/2 ч.л. бакпулвер • бадемови ядки За крема: • 150 г краве масло • 200 г захар • 3 жълтъка • 150 г разтопен шоколад • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбиваме много добре яйцата със захар...

Черешов крем

Продукти: • 1 ч.ч. сок от череши • 50 г захар • 250 мл сироп от вишни • 75 г картофено брашно • 2 белтъка • сладко от череши • пресни ягоди Начин на приготвяне: В подходящ съд смесваме черешовия сок, вишневия сироп и захарта и слагаме на огъня да възв...

Шоколадов крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 7 листа желатин • 4 яйца • 2 с.л. какао • 5 с.л. захар • ванилов сос или плодов сироп Начин на приготвяне: На слаб огън разбиваме жълтъците, захарта и млякото, като непрекъснато бием, прибавяме какаото и внимаваме да не ...

Шоколадов крем Ефир

Продукти: (за 4 порции) • 180 г шоколад • 4 яйца • 2/3 пакетче краве масло • 80 г пудра захар Начин на приготвяне: Разтопяваме шоколада на водна баня и докато е още на огъня, прибавяме към него маслото, а след това и жълтъците, които предварително сме разбил...

Шоколадов крем Навара

Продукти: (за 4 порции) • 180 г шоколад • 1/2 к.ч. сварено кафе • 4 яйца • 1 с.л. светъл ром • 300 г сметана • лешници Начин на приготвяне: Наливаме кафето в подходящ съд, който слагаме на водна баня, прибавяме настъргания шоколад и бъркаме, докато се ра...

Шоколадов крем с бадеми

Продукти: • 1 л прясно мляко • 3 яйца • 4 с.л. захар • 100 г грис • 60 г смлени бадеми • 120 г шоколад • ванилов сос или малинов сироп • захаросани плодове или плодове от сладко Начин на приготвяне: Настъргваме шоколада в млякото и поставяме на огъня...

Шоколадов крем с ванилов сос

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 500 мл вода • 4 равни с.л. нишесте • 3 с.л. какао • 250 г захар • 1 ч.л. ром • ванилов сос • захаросани плодове или плодове от сладко Начин на приготвяне: Размиваме нишестето в студена вода, прибавяме какаото и също ...

Шоколадов мус

Продукти: • 200 г млечен шоколад • 4 яйца • 2 с.л. разтопено краве масло • 1 к.ч. пудра захар • 3 ч.л. кристална захар • 2 с.л. прясно мляко Начин на приготвяне: В подходящ съд начупваме шоколада и го заливаме с прясното мляко и разтопеното масло. Загряв...

Шоколадова пяна

Продукти: • 150 г шоколад • 2 с.л. вода • 5 яйца • 180 г пудра захар • 50 г бренди Начин на приготвяне: Разтопяваме шоколада на водна баня. Прибавяме захарта, водата и разбъркваме, докато се разтопи захарта. Отделяме жълтъците и постепенно ги прибав...

Ябъков крем с ванилов сос

Продукти: • 5-6 средно големи кисели ябълки • 3 с.л. захар на пясък • 4 белтъка • ванилов сос Начин на приготвяне: Разрязваме ябълките на четвъртинки, изчистваме ги от семенната част и ги поставяме на огъня в подходящ съд с 2-3 супени лъжици вода да се задуш...

Ябълков крем

Продукти: (за 6 порции) • 2 кофички кисело мляко • 1 к.ч. захар • 2 ч.ч. прясно мляко • 2 големи ябълки • 25 г желатин • 1/2 к.ч. счукани орехови ядки • 1 ванилия Начин на приготвяне: Накисваме желатина за 30 мин в 1 ч.ч. вода. Сваряваме прясното мляко...

Ябълков крем с бадеми

Продукти: (за 4 порции) • 500 г ябълки • 1 1/2 ч.ч. пудра захар • 3 белтъка • 1 щипка сол • 2 с.л. смлени бадемови ядки • 1 ч.ч. сметана • 1 ванилия Начин на приготвяне: Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на дребно и ги задушав...

Ябълков крем с белтъци

Продукти: (за 6 порции) • 6 средно големи ябълки • 1 к.ч. кристална захар • 4 белтъка За соса: • 4 жълтъка • 500 мл прясно мляко • 2 к.ч. кристална захар • 2 ванилии Начин на приготвяне: Избираме ябълки от киселите сортове, обелваме ги и ги на...

Ягодов крем

Продукти: • 2 кофички кисело мляко • 1 кофичка сметана • 500 г ягоди • 3 с.л. пудра захар Начин на приготвяне: Слагаме киселото мляко в торба от тензух и го оставяме няколко часа да се изцеди. Разбиваме сметаната с пудрата захар и я смесваме с изцеденото кис...

Ягодов крем с карамел

Продукти: • 6 белтъка • 1/2 л прясно мляко • 6 жълтъка • 180 г захар • 2 праха ванилия • 2 пакетчета (14 г) желатин • 1/2 л сладка сметана • 250 г средно големи ягоди За карамела: • 3/4 ч.ч. захар • 1/2 л сладка сметана Начин на приготвяне: ...

Ягодов крем с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции) • 1 кофичка кисело мляко • 250 г ягоди • 1 ч.ч. захар • 2 ванилии Начин на приготвяне: Разбиваме млякото със захарта. Прибавяме ванилиите. Изчистваме и измиваме ягодите. Разпределяме ги в чаши за сладолед и ги заливаме с киселот...

Ягодов крем със сметана

Продукти: (за 2-3 порции) • 500 г ягоди • 1 ч.ч. сметана • 5-6 с.л. пудра захар • 2 с.л. ром или коняк • 2-3 бишкоти или вафлички Начин на приготвяне: Поръсваме почистените ягоди с рома и половината от пудрата захар, разпределяме в чаши или купички и остав...

Ягодов мус с кисело мляко

Продукти: • 1 голяма купа ягоди • 2 ч.ч. кисело мляко • 2 с.л. гликоза • 1-2 с.л. желатин • 12-16 дребни целувки • 1 сметана от флакон • 1-2 щипки ванилия или канела Начин на приготвяне: Затопляме леко гликозата, за да се отпусне и я прибавяме към мляк...

Ягодов мус с малинов ликьор

Продукти: • 300 г ягоди • 1 ч.ч. сметана • 100 г захар • 1 с.л. малинов ликьор • 8-10 г желатин • 2 белтъка • 1-2 с.л. сладко от портокалови и лимонови кори Начин на приготвяне: Разбъркваме желатина в студена вода, изцеждаме, намачкваме го и разтваряме...

Яйца Парижко чудо

Продукти: (за 6 порции) • 6 яйца • 180 г шоколад • 90 г краве масло • 3 с.л. захар Начин на приготвяне: С помощта на остър нож внимателно отрязваме откъм тъпата страна на яйцата капаче в черупката с диаметър около 1 см. През отвора изпразваме яйцата, като от...

Ярославски крем

Продукти: • 1 ч.ч. сметана • 2 с.л. пудра захар за разбиване на сметаната • 2-3 листа желатин • 2 ч.ч. изцедени плодове от компот • 2 с.л. мармалад от кайсии • 2 с.л. ликьор по избор /да не е от кафе или какао/ Начин на приготвяне: Разтопяваме предварите...

назад
Начало