Продукти:
• 1 голяма купа ягоди
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. гликоза
• 1-2 с.л. желатин
• 12-16 дребни целувки
• 1 сметана от флакон
• 1-2 щипки ванилия или канела
Начин на приготвяне:
Затопляме леко гликозата, за да се отпусне и я прибавяме към млякото заедно с измитите ягоди. Подправяме с ванилия или канела и разбиваме с миксер, докато получим гладка кашичка. Прекарваме през тензух, за да отделим семчиците.
Разтваряме време желатина в малко вода, загряваме на водна баня, докато се разтопи и съединяваме двете смеси. Изсипваме полученото във форма за сладкиши, намазана с кокосова мазнина, която има чашка в средата. Прибираме в хладилника за 2-3 часа.
Освобождаваме отстрани внимателно формата и изваждаме бавно десерта, защото лесно се разделя. Поставяме го в подходяща чиния. Отстрани нареждаме целувките и шприцоваме до тях, както и върху стегнатия мус розички от сметана.
Гарнираме с дребни цели плодове. Може да сложим и листенца от мента.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...