Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г ягоди
• 1 ч.ч. сметана
• 5-6 с.л. пудра захар
• 2 с.л. ром или коняк
• 2-3 бишкоти или вафлички
Начин на приготвяне:
Поръсваме почистените ягоди с рома и половината от пудрата захар, разпределяме в чаши или купички и оставяме за 30 мин в хладилник.
Разбиваме сметаната с останалата пудра захар и разпределяме върху ягодите. Държим крема в хладилник до сервирането без да го разбъркваме. Поднасяме с по 1 бишкота или вафличка.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...