Кулинарни рецепти » Шоколадов крем Ефир

 Шоколадов крем Ефир

Продукти: (за 4 порции)

• 180 г шоколад
• 4 яйца
• 2/3 пакетче краве масло
• 80 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Разтопяваме шоколада на водна баня и докато е още на огъня, прибавяме към него маслото, а след това и жълтъците, които предварително сме разбили със захарта.

Кипваме сместа за момент, колкото да изгуби вкуса на суров жълтък, и при непрекъснато леко бъркане прибавяме разбитите на сняг белтъци. След това веднага отстраняваме от огъня и оставяме крема да се охлажда 2-3 часа в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало