Кулинарни рецепти » Ябъков крем с ванилов сос

 Ябъков крем с ванилов сос

Продукти:

• 5-6 средно големи кисели ябълки
• 3 с.л. захар на пясък
• 4 белтъка
• ванилов сос

Начин на приготвяне:

Разрязваме ябълките на четвъртинки, изчистваме ги от семенната част и ги поставяме на огъня в подходящ съд с 2-3 супени лъжици вода да се задушават, докато омекнат.

Размачкваме ги добре с вилица, прибавяме захарта и ги оставяме да се охладят, след което прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци, разбъркваме леко и оформяме от сместа гладка купчинка в дълбока стъклена чиния.

Оставяме крема в хладилник, за да замръзне и заливаме с ваниловия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало