Кулинарни рецепти » Червени домати в саламура

 Червени домати в саламура

Продукти:

• 10 кг здрави червени домати
• лозови листа
• 10 л вода
• 500 г сол

Начин на приготвяне:

Избираме домати с дръжки и ги набождаме с игла на няколко места. Нареждаме ги в буркани с дръжките нагоре като между тях слагаме лозови листа.

Притискаме с кръстачка и с чист речен камък и заливаме със саламура, приготвена от вода и сол, която да ги покрива 10-15 см. Съхраняваме на тъмно и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало