Кулинарни рецепти » Туршия от пъпеши

 Туршия от пъпеши

Продукти:

• 5 кг малки зелени пъпешчета
• 400 г сол
• 2,5 л вода

Начин на приготвяне:

Избираме дребни и здрави пъпешчета, измиваме ги и ги надупчваме на няколко места с шиш. Нареждаме ги в трилитрови буркани.

Сваряваме саламура от посочените продукти и я прецеждаме. Заливаме пъпешите с охладената саламура и съхраняваме на сухо и хладно място.

Добавянето на подправки към туршията не се препоръчва.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало