Продукти:
• 5 кг малки зелени пъпешчета
• 400 г сол
• 2,5 л вода
Начин на приготвяне:
Избираме дребни и здрави пъпешчета, измиваме ги и ги надупчваме на няколко места с шиш. Нареждаме ги в трилитрови буркани.
Сваряваме саламура от посочените продукти и я прецеждаме. Заливаме пъпешите с охладената саламура и съхраняваме на сухо и хладно място.
Добавянето на подправки към туршията не се препоръчва.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....