Кулинарни рецепти » Лютеница с моркови и чесън

 Лютеница с моркови и чесън

Продукти:

• 5 кг червена капия
• 1 кг моркови
• 1 глава чесън
• 800 мл доматено пюре
• 500 мл олио
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги смиламе заедно с люспите. Сваряваме морковите и също ги смиламе. Счукваме чесъна, а магданоза нарязваме на ситно.

Смесваме продуктите, прибавяме олиото и доматеното пюре и посоляваме. Разбъркваме много добре и насипваме в буркани. Затваряме и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало