Кулинарни рецепти » Лютеница с моркови и чесън

 Лютеница с моркови и чесън

Продукти:

• 5 кг червена капия
• 1 кг моркови
• 1 глава чесън
• 800 мл доматено пюре
• 500 мл олио
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги смиламе заедно с люспите. Сваряваме морковите и също ги смиламе. Счукваме чесъна, а магданоза нарязваме на ситно.

Смесваме продуктите, прибавяме олиото и доматеното пюре и посоляваме. Разбъркваме много добре и насипваме в буркани. Затваряме и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало