Кулинарни рецепти » Лютеница с червено цвекло

 Лютеница с червено цвекло

Продукти:

• 1 кг червено цвекло
• 6 кг червени чушки
• 5 кг червени домати
• 500 г моркови
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. оцет
• 1/2 ч.ч. захар
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме цвеклото, обелваме го и го смиламе с машинката за месо. Опичаме чушките, обелваме ги и ги смиламе. Сваряваме морковите и ги смиламе, доматите попарваме с топла вода, обелваме и смиламе, почистения чесън пасираме.

Слагаме доматите да врят, като бъркаме непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сипваме всички приготвени зеленчуци и варим още 10 минути. Прибавяме оцета, олиото, захарта и продължаваме да бъркаме до пълното сгъстяване на сместа.

Накрая слагаме пасирания чесън и варим, докато остане на мазнина. Горещата смес насипваме в буркани, затваряме и стерилизираме около 10 минути.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало