Продукти:
• 1 кг червено цвекло
• 6 кг червени чушки
• 5 кг червени домати
• 500 г моркови
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. оцет
• 1/2 ч.ч. захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме цвеклото, обелваме го и го смиламе с машинката за месо. Опичаме чушките, обелваме ги и ги смиламе. Сваряваме морковите и ги смиламе, доматите попарваме с топла вода, обелваме и смиламе, почистения чесън пасираме.
Слагаме доматите да врят, като бъркаме непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сипваме всички приготвени зеленчуци и варим още 10 минути. Прибавяме оцета, олиото, захарта и продължаваме да бъркаме до пълното сгъстяване на сместа.
Накрая слагаме пасирания чесън и варим, докато остане на мазнина. Горещата смес насипваме в буркани, затваряме и стерилизираме около 10 минути.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...