Кулинарни рецепти » Домашна лютеница със зелении

 Домашна лютеница със зелении

Продукти:

• 7-8 кг меки и узрели домати
• 2-3 връзки магданоз
• 2 стръка целина
• 1 стрък копър
• 2 листа босилек
• 2-3 глави чесън
• 1 с.л. захар
• 1 щипка кориандър
• 1 щипка стрит хрян
• черен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

Подбираме меки, добре узрели домати, нарязваме ги на парчета и слагаме в тенджера да се варят, докато водата се изпари. Щом сместа се сгъсти, слагаме захарта, нарязания чесън, наситнените магданоз, копър, целина и босилек, Прибавяме кориандъра и хряна и подправяме на вкус с кимион, черен пипер и сол.

Отстраняваме от огъня и насипваме в предварително затоплени бурканчета. Затваряме плътно с капачки и обръщаме бурканите надолу. Оставяме така едно денонощие, а после прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало