Продукти:
• 5 кг червена капия
• 750 г моркови
• 800 г доматено пюре
• 1 глава счукан чесън
• 1 ч.ч. олио
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка.
Сваряваме морковите, пасираме ги и ги смесваме с чушките, доматеното пюре, олиото, чесъна и ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус, разбъркваме и разпределяме в бурканчета.
Стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...