Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 кг чушки
• 2 кг домати
• 2-3 връзки копър
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги още топли и ги пасираме. Опичаме доматите, обелваме ги и заедно с опечените, обелени и почистени чушки, ги смиламе в машинка за месо.
Смесваме пюретата, подправяме с наситнен копър и сол, разливаме в бурканчета, които затваряме и стерилизираме 6 минути.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...