Продукти:
• 10 кг домати
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. оцет
• 1 с.л. сладък червен пипер
• 1-2 с.л. сол
• 1 ч.л. канела
• 1-2 дафинови листа
• 5 зърна бахар
• 4 зърна карамфил
• 5-6 щипки индийско орехче
• 1 щипка джинджифил
• 1 щипка мащерка
• 1 щипка риган
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите с машинка и получената каша варим до сгъстяване, след което добавяме захарта, оцета и подправките. Пасираме няколко пъти и доовкусяваме.
Готовият кетчуп разливаме в малки бурканчета. Запечатваме и стерилизираме.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...