Кулинарни рецепти » Кетчуп с мед

 Кетчуп с мед

Продукти:

• 10 кг узрели домати
• 500 г захар
• 500 г мед
• 200 мл оцет
• 1/2 пакетче смлян черен пипер
• 1/2 пакетче смлян кимион
• сол на вкус
• стрита суха чубрица

Начин на приготвяне:

Смиламе доматите, като отстраняваме ципите и семките им. Варим ги на умерен огън, като бъркаме непрекъснато. В края на варенето прибавяме захарта и меда и продължаваме да бъркаме, за да не се карамелизират. Щом напълно се стопят, слагаме останалите съставки.

Разбъркваме, сваляме от огъня, наръсваме с чубрицата, пак разбъркваме и наливаме в бутилки. Затваряме бутилките и ги стерилизираме 10-15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало