Кулинарни рецепти » Козуначени бухти

 Козуначени бухти

Продукти:

• 500 г козуначено тесто
• 1 ч.ч. гъст мармалад
• половин пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 к.ч. кристална захар
• 1 к.ч. ситно нарязани бадеми

Начин на приготвяне:

От втасалото козуначено тесто късаме топчета с големината на яйце. Овалваме ги с ръка и правим в средата им вдлъбнатина, в която слагаме по 1 ч.л. от мармалада. Притискаме тестото така, че плънката да остане в средата му.

Нареждаме бухтите на разстояние в намаслена тавичка, намазваме ги с маслото, за да не се слепят и ги оставяме половин час да втасват.

След това ги намазваме с яйцето, което сме разбили с малко вода. Поръсваме ги със захарта и ситно нарязаните бадеми и ги изпичаме в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало