Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета по алжирски

 Пилешки дробчета по алжирски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пилешки дробчета
• 3 к.ч. зехтин
• 2-3 с.л. коняк
• 1 щипка канела
• смлян кардамон
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина и пържим 2 мин с бъркане нарязаните на парченца дробчета. Наливаме коняка и задушаваме под капак 5-6 мин. Посоляваме и наръсваме с останалите подправки.

Наливаме 1 к.ч. топла вода, захлупваме и продължаваме задушаването още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало