Кулинарни рецепти » Шоколадов пай

 Шоколадов пай

Продукти:

• 1 кг бутер тесто
• 1 жълтък
• 1 яйце

За крема:

• 100 г натурален шоколад
• 200 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 70 г захар
• 70 г смлени лешници

Начин на приготвяне:

Разтопяваме натрошения шоколад в горещото мляко. Разбиваме яйцето със захарта и го прибавяме към разтопения и охладен шоколад. Сгъстяваме сместа на тих огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Сваляме от огъня, добавяме смлените лешници, разбъркваме и оставяме крема да изстине.

Разстиламе половината от тестото в правоъгълна тава и разстиламе върху него шоколадовия крем, като оставяме във всеки край по 2 см непокрити. Разбиваме жълтъка с 1 с.л. вода и намазваме с него непокритите краища. Покриваме с останалото тесто, като притискаме плътно краищата с пръсти. Намазваме отгоре с разбитото яйце и печем във фурна, загрята до 180 градуса.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало