Кулинарни рецепти » Шоколадов пай

 Шоколадов пай

Продукти:

• 1 кг бутер тесто
• 1 жълтък
• 1 яйце

За крема:

• 100 г натурален шоколад
• 200 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 70 г захар
• 70 г смлени лешници

Начин на приготвяне:

Разтопяваме натрошения шоколад в горещото мляко. Разбиваме яйцето със захарта и го прибавяме към разтопения и охладен шоколад. Сгъстяваме сместа на тих огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Сваляме от огъня, добавяме смлените лешници, разбъркваме и оставяме крема да изстине.

Разстиламе половината от тестото в правоъгълна тава и разстиламе върху него шоколадовия крем, като оставяме във всеки край по 2 см непокрити. Разбиваме жълтъка с 1 с.л. вода и намазваме с него непокритите краища. Покриваме с останалото тесто, като притискаме плътно краищата с пръсти. Намазваме отгоре с разбитото яйце и печем във фурна, загрята до 180 градуса.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало