Кулинарни рецепти » Сладкиш с карамел

 Сладкиш с карамел

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар + 6 с.л. за карамела
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 4 с.л. краве мляко
• отцедените плодове от 1 компот от кайсии
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от разбитите яйца, брашното с бакпулвера, захарта и ванилията.

Карамелизираме захарта и когато се втвърди, прибавяме маслото. Изчакваме карамелът да се разтопи и нареждаме отгоре отцедените кайсии и орехите.

Разстиламе върху тях тестото и печем в умерено загрята фурна. Обръщаме готовия сладкиш в широка чиния, изчакваме да изстине и сиропираме със сока от компота.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало