Кулинарни рецепти » Солунски кюфтенца

 Солунски кюфтенца

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 100 г сирене
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1 бяло хлебче
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 1-2 с.л. царевично нишесте
• зелени подправки (по избор)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме добре каймата с настърганото сирене, ситно нарязания лук, яйцата и накиснатото и отцедено хлебче. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оформяме малки кюфтенца, които сваряваме в 1 л кипяща подсолена вода.

Изваждаме кюфтенцата, изчакваме водата да поизстине и сипваме в нея сметаната, която сме разбили с царевичното нишесте. Възвираме отново, подправяме с черен пипер и сол и прибавяме наситнените зелении. Заливаме кюфтенцата с така приготвения сос и поднасяме.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало