Кулинарни рецепти » Солунски кюфтенца

 Солунски кюфтенца

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 100 г сирене
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1 бяло хлебче
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 1-2 с.л. царевично нишесте
• зелени подправки (по избор)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме добре каймата с настърганото сирене, ситно нарязания лук, яйцата и накиснатото и отцедено хлебче. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оформяме малки кюфтенца, които сваряваме в 1 л кипяща подсолена вода.

Изваждаме кюфтенцата, изчакваме водата да поизстине и сипваме в нея сметаната, която сме разбили с царевичното нишесте. Възвираме отново, подправяме с черен пипер и сол и прибавяме наситнените зелении. Заливаме кюфтенцата с така приготвения сос и поднасяме.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало