Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг кайма
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Настъргваме на ситно ренде лимоновата кора и лука и ги прибавяме към каймата заедно с разбитите яйца, черем пипер и сол на вкус. Омесваме добре сместа и оформяме от нея тънички кюфтета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Загряваме олиото и сипваме в него киселото мляко, което сме разбили с брашното и малко вода. Посоляваме на вкус и прибавяме сока от лимона. Разбъркваме соса и изчакваме да кипне. Щом кипне, пускаме в него кюфтетата и оставяме ястието да поври 10-15 мин на тих огън.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...