Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг патладжани
• 3-4 червени домата, настъргани и изпържени в олио
• 50 г краве масло
• 2-3 червени чушки
• 150 г шунка
• 150 г сос за печено месо
• доматен сос
• магданоз, сол, черен пипер, мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на по-дебели колелца, които издълбаваме от едната страна, за да се получи вдлъбнатинка. Изпържваме ги в мазнината.
Издълбаната среда изпържваме, смесваме с нарязаните на тънки ивички чушки и посоляваме. Прибавяме и нарязаната на ивички шунка и с тази смес пълним издълбаните патладжанени кръгчета.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, поливаме със соса за печено месо и печем в умерена фурна. Сервираме ястието топло, полято с доматен сос.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...