Кулинарни рецепти » Патладжани по испански

 Патладжани по испански

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг патладжани
• 3-4 червени домата, настъргани и изпържени в олио
• 50 г краве масло
• 2-3 червени чушки
• 150 г шунка
• 150 г сос за печено месо
• доматен сос
• магданоз, сол, черен пипер, мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на по-дебели колелца, които издълбаваме от едната страна, за да се получи вдлъбнатинка. Изпържваме ги в мазнината.

Издълбаната среда изпържваме, смесваме с нарязаните на тънки ивички чушки и посоляваме. Прибавяме и нарязаната на ивички шунка и с тази смес пълним издълбаните патладжанени кръгчета.

Нареждаме ги в намаслена тавичка, поливаме със соса за печено месо и печем в умерена фурна. Сервираме ястието топло, полято с доматен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало