Кулинарни рецепти » Пълнени алабаши

 Пълнени алабаши

Продукти:

• 8 малки алабаша
• 3-4 моркова
• 1/2 ч. л. захар
• 200 г замразен или консервиран грах
• 50 г кашкавал
• 1 връзка зелен лук
• 250 мл прясно мляко
• 4 яйца
• настъргано индийско
• орехче черен пипер
• девисил, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме алабашите и им отрязваме капачета. Варим ги 15 мин в подсолена вода и ги издълбаваме.

Нарязваме морковите на малки кубчета и ги задушаваме със ситно нарязаните капачета от алабашите 5 мин в 3-4 лъжици солена вода и захар. След като изстинат, ги разбъркваме с граха, яйцата, нарязания на кубчета кашкавал и нарязаните на ситно лук и девисил. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Пълним алабашите със сместа.

Правим на пюре издълбаната вътрешност, разбиваме я с прясното мляко и я изливаме в тавичка. Нареждаме отгоре алабашите. Похлупваме и печем 30-40 мин на 220°С . В последните минути махаме похлупака.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало