Продукти:
• 8 малки алабаша
• 3-4 моркова
• 1/2 ч. л. захар
• 200 г замразен или консервиран грах
• 50 г кашкавал
• 1 връзка зелен лук
• 250 мл прясно мляко
• 4 яйца
• настъргано индийско
• орехче черен пипер
• девисил, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме алабашите и им отрязваме капачета. Варим ги 15 мин в подсолена вода и ги издълбаваме.
Нарязваме морковите на малки кубчета и ги задушаваме със ситно нарязаните капачета от алабашите 5 мин в 3-4 лъжици солена вода и захар. След като изстинат, ги разбъркваме с граха, яйцата, нарязания на кубчета кашкавал и нарязаните на ситно лук и девисил. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Пълним алабашите със сместа.
Правим на пюре издълбаната вътрешност, разбиваме я с прясното мляко и я изливаме в тавичка. Нареждаме отгоре алабашите. Похлупваме и печем 30-40 мин на 220°С . В последните минути махаме похлупака.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...