Начин на приготвяне:
Смесват се 3 к.ч. ситно смлени орехови ядки, 1 ч.ч. пудра захар, 7 разбити на твърд сняг белтъци и 3 с.л. брашно. Всичко се обърква много добре и се изсипва на тънък пласт в намаслена тавичка. Пече се в предварително загрята умерена до слаба фурна.
Веднага след изпичането, още в тавичката получената кора се нарязва на квадрати, които се завиват на фунийки. Получените фунийки се пълнят с крем по избор – обикновено от сметана, захар и какао.
Накрая плезирите се топват до половината в разтопен шоколад и се оставят в хладилник.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...