Кулинарни рецепти » Плезири

 Плезири

Начин на приготвяне:

Смесват се 3 к.ч. ситно смлени орехови ядки, 1 ч.ч. пудра захар, 7 разбити на твърд сняг белтъци и 3 с.л. брашно. Всичко се обърква много добре и се изсипва на тънък пласт в намаслена тавичка. Пече се в предварително загрята умерена до слаба фурна.

Веднага след изпичането, още в тавичката получената кора се нарязва на квадрати, които се завиват на фунийки. Получените фунийки се пълнят с крем по избор – обикновено от сметана, захар и какао.

Накрая плезирите се топват до половината в разтопен шоколад и се оставят в хладилник.

Автор: Теменуга Димитрова

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало