Кулинарни рецепти » Фалшив хайвер

 Фалшив хайвер

Продукти:

• 500 г телешки мозък
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 к.ч. олио
• черен пипер и сол
• За украса:

маслини и магданоз

Начин на приготвяне:

Накисваме мозъка за 1 час в студена вода. Обелваме ципата и го сваряваме в подсолена вода. Претриваме сварения мозък през сито.

Слагаме приготвеното пюре в подходящ съд, подправяме го с черен пипер, сол, счукан чесън и лимонов сок. На тънка струйка сипваме олиото. Поднасяме в купички, украсени с маслини и листенца магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало