Продукти:
• 5 яйца
• 1 пакетче мая
• 250 мл прясно мляко
• 1 щипка сол
• брашно за меко тесто
• олио за мазане
За плънката:
• 1 шепа какао
• 1 шепа захар
• 1 шепа счукани орехови ядки
За сиропа:
• 700 мл вода
• 700 г захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Тестото се замесва и се оставя да втаса. От него излизат три рула - всяко от 6 кори. Тестото се прави на 18 топки.
От всяка се точат по 3 кори и корите се мажат обилно с олио. Нареждат се една върху друга. Отгоре се намазва с плънка от изброените продукти. Навиват се на руло и се оставят да втасват на водна баня (слага се плитък съд с вода на котлона и върху него - тавата с рулата). Докато втасва, се разточват следващите 6 топчета.
Когато първото руло омекне, се изпича в умерена фурна. Последователно се изпичат и другите две и като изстинат, се заливат с горещия сироп. Баницата трябва да престои 1 нощ.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...