Продукти:
• 5 яйца
• 1 пакетче мая
• 250 мл прясно мляко
• 1 щипка сол
• брашно за меко тесто
• олио за мазане
За плънката:
• 1 шепа какао
• 1 шепа захар
• 1 шепа счукани орехови ядки
За сиропа:
• 700 мл вода
• 700 г захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Тестото се замесва и се оставя да втаса. От него излизат три рула - всяко от 6 кори. Тестото се прави на 18 топки.
От всяка се точат по 3 кори и корите се мажат обилно с олио. Нареждат се една върху друга. Отгоре се намазва с плънка от изброените продукти. Навиват се на руло и се оставят да втасват на водна баня (слага се плитък съд с вода на котлона и върху него - тавата с рулата). Докато втасва, се разточват следващите 6 топчета.
Когато първото руло омекне, се изпича в умерена фурна. Последователно се изпичат и другите две и като изстинат, се заливат с горещия сироп. Баницата трябва да престои 1 нощ.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...