Кулинарни рецепти » Елховска баница

 Елховска баница

Продукти:

• 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване
• 1 к.ч. вода
• 2 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 1/2 ч.л. оцет
• 500 мл прясно мляко
• 50 г ориз
• 6 яйца / 2 за тестото и 4 за плънката/
• 100 г захар
• сол


Варим млякото с ориза, докато получим средно гъста каша. Оставяме да изстине и прибавяме захарта и разбитите яйца.

Пресяваме брашното, смесваме го със сол по вкус, прибавяме олиото и разбитите яйца и месим като сипваме по малко от водата, към която сме прибавили оцета. Месим, докато получим средно меко тесто.

От добре измесеното тесто разточваме 4-5 кори. Нареждаме корите в предварително намаслена и набрашнена тава, като между корите обилно ръсим с разтопено масло.

Слагаме да се пече в умерена фурна. Когато баницата се изпече добре и листовете се позачерви, заливаме с приготвената млечна смес и връщаме баницата във фурната да се запече.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало