Продукти:
• 500 г готови кори
• 200 г сирене
• 80 г краве масло
• 1 ч.ч. олио
• 4 яйца
• 1 бутилка газирана вода
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото и го смесваме с олиото. Натрошаваме сиренето на ситно и го смесваме с разбитите яйца и половината от газираната вода.
Подреждаме корите в намаслена тавичка, като пръскаме всеки пласт с мазнина и след всеки 4-5 пласта разстиламе по 1/3 от плънката. Когато застелим всичките кори и разпределим плънката, поливаме отгоре с останалата газирана вода и прищипваме краищата.
Печем в предварително загрята умерена фурна. Поръсваме опечената баница с вода и я завиваме с кърпа, за да омекне. След това поръсваме с пудра захар.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...